Brazilian Wax

Brazilian Wax

0644258444


Hoe wordt een Brazilian wax uitgevoerd?
Als je voor de eerste keer komt waxen, wil je natuurlijk graag weten wat er gaat gebeuren. Je vindt het misschien wel spannend! De eerste keer wordt er extra tijd voor je ingepland om alles goed uit te leggen en jou op je gemak te stellen. Bij een Brazilian wax blijft er een driehoekje of streepje op de schaamheuvel staan. De schaamlippen, liezen en bilspleet worden haarvrij gemaakt. Kies je ervoor om al het haar weg te halen, dan heet dat een Hollywood wax.

Je neemt plaats op een comfortabele tafel liggend op je rug. Je onderkleding heb je daarvoor uitgedaan. Om goed bij het gebied te kunnen, buig je je knieën en plaats je je voetzolen tegen elkaar. Je benen laat je naar buiten open vallen. Onder elk been komt een kussen, zodat je benen niet moe worden. De houding wordt ook wel kikkerhouding genoemd.
 
Het schaamgebied wordt voorbehandeld met speciale olie, die de huid beschermd en verzorgd. Daarna wordt er ofwel strip- of filmwax aangebracht. Na het verwijderen van de wax wordt er kort met een hand druk op het gebied uitgeoefend waardoor het branderige gevoel bijna direct wegtrekt.  Het gebied wordt zorgvuldig gecheckt op achtergebleven haartjes. Zit er nog iets, dan wordt dat alsnog weggehaald met wax of met een pincet.
 
Dan draai je je op je zij met je billen richting degene die je behandelt. Je trekt je bovenste been met gebogen knie richting je gezicht. Met je linkerhand kun je je rechterknie in de knieholte (die omhoog getrokken is) ondersteunen. Met je rechterhand plat op je rechterbil, trek je de bil iets omhoog. Het gebied komt zo vrij te liggen om behandeld te worden. Met filmwax of harde wax wordt dit gebied haarvrij gemaakt. Ter afsluiting wordt je huid ingesmeerd met een verzorgende olie die de huid kalmeert en zacht maakt.

Voor de verzorging thuis hebben we in de salon verschillende producten, zoals een hele goede aloë veracreme en een verzorgende lotion van Avoyd.
 
Waxen gebeurt bij WAX076 - voorheen Wax & Go Studio Breda -, hygiënisch, snel en vakkundig zodat jij met een schoon en goed gevoel de deur uitgaat!

0644258444

Snel waxtarieven bekijken.